Novak Đoković

Novak Đoković

Visoki kvalitetet naših organskih proizvoda, ali i inovativnost i prepoznatljivost koji karakterišu Greens prepoznali su vrhuski kuhari sa kojima svakodnevno sarađujemo od početka našeg rada  i koji u pripremi svojih specijaliteta redovno koriste naše organski uzgojeno mikropovrće, začinsko bilje i jestivo cvijeće.

Na jednoj od večera kod našeg eminentnog i kreativnog kuhara je bio i vrhunski teniser, veliki čovjek i filantrop Novak Đoković. Osim što je bio oduševeljen ukusnim zalogajima začinjenim sa Greens mikropovrćem i začinskim biljem, zaintrigirala ga je i naša priča gdje glavnu ulogu u proizvodnji organskih Greens proizvoda imaju upravo osobe s invaliditetom.

Novak je izrazio želju da na neki način podrži našu priču i jednim dijelom doprinese da realizujemo našu viziju, a to je da postanemo vodeći društveni biznis koji se bavi proizvodnjom visoko kvalitetnog organskog mikropovrća i začinskog bilja  uz osnaživanje i podršku pri zapošljavanju što većeg broja osoba s invaliditetom.

Mi u Greens-u, proizvodnjom i prodajom mikropovrća, začinskog bilja, jestivog cvijeća i setova za sadnju unapređujemo proces zapošljavanja osoba s invliditetom rušeći predrasude vezane za njihove radne sposobnosti i primjerom pokazujemo da je ova ranjiva kategorija naših sugrađana uz superviziju stručnih lica sposobna proizvoditi kvalitetne proizvode čime direktno doprinose ličnom razvoju te boljem i pravednijem društvu, a ostalim članovima zajednice obezbjeđuju svakodnevni izvor zdrave hrane.

Ovom prilikom želimo još jednom da se zahvalimo Novaku na podršci i zaželimo mu svako dobro u životu i njegovoj blistavoj karijeri.