Premium kvalitet
Dostupnost
Superhrana

O NAMA

Socijalno poduzeće Greens d.o.o. osnovano je 2018. godine kao odgovor na potrebe savremenog čovjeka za provjereno zdravom ishranom ali i s ciljem radne integracije i ekonomskog osnaživanja osoba s invaliditetom. Prvo je poduzeće za proizvodnju mikropovrća, začinskog bilja i jestivog cvijeća u Bosni i Hercegovini.

Nastao je uz podršku nevladine organizacije ProRehe koja se bavi radnom rehabilitacijom, edukacijom, osposobljavanjem i zapošljavanjem osoba s invaliditetom i drugih teško upošljivih kategorija ljudi.

Greens posjeduje OK certifikat (organska kontrola), koji potvrđuje da su naše mikrpovrće, začinsko bilje i jestivo cvijeće premium kvalitete i da su uzgojeni isključivo na organskim principima. U procesu proizvodnje i distribucije važnu ulogu imaju osobe s invaliditetom.

Za organsko i začinsko bilje smo se odlučili jer je istraživanje tržišta u BiH pokazalo da se na njemu ne mogu naći domaće mikropovrće, začinsko i ljekovito bilje, a posebno ne svježe i uzgojeno na ekološkim i organskim principima, a to je upravo ono što mi radimo. Također smo kroz višegodišnji rad sa osobama s invaliditetom uvidjeli da je ovo idealan posao za njih, jer oni biljkama pružaju posebnu pažnju i ljubav, imaju istančan osjećaj za mikro detalje što ih čini stručnjacima u ovoj profesiji.

Misija:

Afirmisanje proizvodnje i upotrebe organske hrane, te razvoj modela osposobljavanja i zapošljavnja osoba s invaliditetom.

 

Vizija:

Vodeća domaća kompanija u domeni urbane organske poljoprivredne proizvodnje i integracije osoba s invaliditetom u procesu rada.